跳转到主内容

Announced in October 2013, The Nikon D5300 is an upper-entry-level DSLR with a 24Mp DX-size sensor.

48 个问题 查看全部

Metering malfunction contact authorized nikon service representatives

Metering malfunction detected. Contact a nikon authorized service representative.

已回答! 显示答案 我也有这个问题

这是一个好问题吗?

得分 5
2条评论

@jazzdog not sure if this is a question, statement or what. Is that the error code your camera displays?

完成的

For the response but unfortunately I did drop my camera maybe I'll try that anyways.

完成的

添加一条评论

6个答案

已选择的解决方案

If you didn't drop the camera, here's something that MIGHT work, but don't get your hopes up: With a fully charged battery in the camera go into your menus and select, "Lock Mirror Up for Cleaning". Per the instructions on the LCD, press the shutter button to raise the mirror. Wait a second then shut off the camera. Repeat these steps three, maybe five times, and see if it clears the error.

Read more: https://nikonites.com/d5300/30908-d5300-...

这个答案有帮助吗?

得分 2

2条评论:

how do I bypass the "metering malfunction detected" notification to access the lock screen setting?

完成的

You can take Photo in non TTL mode. Set your camera to manual mode, Press menu button, go to shooting menu and Set Flash cntrl for built-in Flash to manual mode.

完成的

添加一条评论

I just fixed this on my D5300. There’s a ribbon cable attached to the left side of the viewfinder that’s come loose.

Open up and remove the back, then unscrew the logic board and detach all the cables. You’ll need to do this to get to the ribbon cable. Take a look at that ribbon cable; it’s probably at an angle. Pop that cable out and reseat it and your D5300 will live again.

Note that the ribbon cables are kind of a pain to manipulate. Tweezers or needle-nose clamps might work better than fingers.

这个答案有帮助吗?

得分 2

1条评论:

Oh look here’s another idiot that will help you break your stuff. Don’t listen to this comment either.

完成的

添加一条评论

Block Image

I have D5300 with the same metering malfunction error after I dropped. I tried couple of things, it won't work. I opened the back cover and found that the cable right by the view finder (on left - a big ribbon cable that spitted to smaller cable) came off. I put that back and fixed the issue. I put the picture in case others may benefit out of this.

You will find full tear down video here which is helpful for disassembling. https://www.youtube.com/watch?v=l-ndgMs-...

这个答案有帮助吗?

得分 2

1条评论:

Mi cámara tenía el mismo problema. Comenzó después un viaje (la cámara iba en la maleta). Gracias a esta foto me di cuenta que estaba suelto en la misma ubicación. Reconecté y problema resuelto

完成的

添加一条评论

I had this problem too. I used this video to show me how to get the back off my D5300.

HOW TO DISASSEMBLE NIKON D5300 CASE COVER

by XianTek TV

https://www.youtube.com/watch?v=6DyfrvjW...

I only needed separate the back cover.

I found the ribbon cable just to the left of the eyepiece. It ws visably loose. I was able to take angled needle nose pliers to put it back into position and then a thin spatula to put the ribbon cable lock back down. I still need to attack all of the screws, but my camera is taking pictures again, and this saved me over $350 for a replacement D5500 off eBay. :-)

这个答案有帮助吗?

得分 1
添加一条评论

I have spent a few hours trying find some info about this because i have a 5300 that was dropped and now shows metering error message.

The only thing i found was a video on youtube that takes the rear cover off and plugs in or makes sure the flat wide cable at top of rear of camera which is the metering cable is plugged in correctly. After that he put the battery back in…no more error. I am going to try it. I will repost what happens. I will look for video and post that too.

这个答案有帮助吗?

得分 0

2条评论:

Man this guy is a pimp!

完成的

Yeah don’t listen to this guy, he’ll waste your time. Not to mention the self absorbed comment on your own useless post.

完成的

添加一条评论

I opened my d3400 when I close it back it shos me "metering mulfunctioning".

I open it again check all flaps attached to board installed again but again same problem

I used itz mother board on other camera it again showed same in that as well

Please please some body help me

这个答案有帮助吗?

得分 0

1条评论:

Hi. I had similar problems. Its a problem in the ribbon cable ubicated in the left side of the eyepiece. I had to unplugged it and plug in it again and it works. If doesnt work for you, maybe you have to replace the ribbon cable. I broke a ribbon cable that contects the butons. In the inspection looks fine, but only work when replace it.

完成的

添加一条评论

添加你的答案

Forrest Smith 将永远感激不已
浏览统计数据:

过去 24 小时: 4

过去 7 天: 27

过去 30 天: 158

总计 10,102