跳转到主内容

修复你的物品

维修的权力

配件 & 工具

Introduced in March 2009, The Mac Pro (Early 2009) introduced Intel's Nehalem architecture to Apple's professional desktop line and introduced a subtle redesigned interior that remained through the 2010 and 2012 CPU updates.

87 个问题 查看全部

Fans blowing full blast on MacPro tower. Any way to fix? Solved

MacPro 5,1 Mid 2012 has fans blowing full blast on startup. SMC reset does not fix the issue.

Is there any way of fixing this without going to the Genius Bar?

回答此问题 我也有这个问题

这是一个好问题吗?

得分 1
添加一条评论

1个回答

最有帮助的答案

I’d run TG Pro to see if I could isolate the problem:

https://www.tunabellysoftware.com/tgpro/

UPDATE

compare mine that’s been running all day with yours

Block Image

Please note yours is showing a hard drive sensor failure. I’d pull one drive at a time and restart to find the offending one.

Your CPU’s are also running much hotter than mine.

I’m running 2x 2.93 GHz Quad-Core Intel Xeon

Dos-Dude flashed 2009 to 5,1 running Sierra

UPDATE

2671

Single-Core Score

15113

Multi-Core Score

Geekbench 4.3.3 for Mac OS X x86 (64-bit)

System Information

System InformationOperating SystemmacOS 10.12.6 (Build 16G1710)ModelMacPro5,1Model IDMacPro5,1MotherboardApple Inc. Mac-F221BEC8 Memory12.0 GB 1066 MHz DDR3

这个答案有帮助吗?

得分 3

评论:

Everything green except 4 of the 6 fans. Exhaust, Intake, BoostA and BoostB.

https://i.imgur.com/lBMppeZ.png

完成的

Interestingly, I removed the Nvidia TitanXP video card so I could run Apple Hardware Test [which wouldn't run for whatever reason]. The system rebooted and is using the stock GeForce GT 120 card. After reboot all fan speeds are back to normal, with the HD temperature sensor appearing to function normally as well. https://i.imgur.com/nhWzqjo.png

The weird thing is that I have several systems with the TitanXP card that don't have this issue with the fans.

完成的

This system is running 2x 3.49GHz hex-core Xeons. It'll run a tad hotter than most.

完成的

That appears to be a custom CPU never offered by Apple. How's the GeekBench? (I'll post mine after I run it. (see update above on Geekbench)) Am running a 1TB 860EVO drive. I'm also running a GeForce 120 (second one). Also running one in a 2008 MacPro.

Glad you located the problem. I'm wondering if the card overheating set off the sensors. It might tell us if you installed the card in one of your other machines to see if you get the same results. Here's the only link I found on that card overheating http://www.tomshardware.com/answers/id-3...

完成的

Yes, the CPUs are custom. SSD is an Apple branded Samsung part originally from a MacPro 6,1.

Looks like the video card wasn't the problem after all, as the fans are still running full blast after I removed it. It ran normal for about 30 minutes before the fans kicked in.

Updated pic from TG Pro: https://i.imgur.com/NAMndAs.png

Geekbench info.

Benchmark Summary

Single-Core Score 2921

Multi-Core Score 20506

完成的

显示更多的4条评论

添加一条评论

添加你的答案

Some Guy 将永远感激不已
浏览统计数据:

过去的24小时: 3

过去的7天: 23

过去的30天: 63

总计 275