跳转到主内容

第一代索尼的RX100高端小型相机的修复指南和支持。 2020 万像素传感器/ 2012年6月

27 个问题 查看全部

Can I replace a broken sensor in my Mk 1 with one from a Mk 2 or 3?

The sensor from the Mk 2 has lower noise because it is backside illuminated, so it would be awesome to use it for my repair.

回答此问题 我也有这个问题

这是一个好问题吗?

得分 3

评论:

I have ordered a MK II sensor, I will report results soon.

完成的

Please do! as i want to try it too, mk 2 or 3 seems to be the same ribbon connection!

完成的

添加一条评论

6个答案

最有帮助的答案

Daniel Jenkins just compared the sensors and it looks like they are physically the same so they should fit. I do not have the diagram for the MK2 ,MK3 so I can not verify if the connections will be the same. I would give it a try and purchase a replacement from a place that let's you return things if they do not fit. Let us know what you find out.

这个答案有帮助吗?

得分 3
添加一条评论

Did it work? Currently having the same issues! Also seems hard to get a decent sensor for the MK1! Thx a lot

这个答案有帮助吗?

得分 0
添加一条评论

My issue is caused by the faulty ribbon cable of the sensor. I was able to fix the issue, at least temporarily, by prodding and wiggling the cable until it worked again. I will update this thread if I attempt another solution.

这个答案有帮助吗?

得分 0
添加一条评论

Please also if anyone has tried one of the new lens assembly*as they have the same ribbon with a wider aperture, let the results be known!, also the rx100 mk3 sensor seems to be the same as the 1 and 2!

Actualización (04/05/18)

Block Image

Found this on the Rx100 Mk3 description, apparently they are the same sensor but backside illumination(?!

这个答案有帮助吗?

得分 0
添加一条评论

Ok, significant update. I bought a MK II sensor and it was working partially, but not properly. I assumed the issue was the still the sensor, so I returned it and bought a MK I sensor, but now I am having some of the same problems. The attached pictures are from the MK I sensor at various exposures, the banding looked the same with both sensors. When I was using the MK II sensor I also had strange problems with the exposure, and the white balance was so biased towards green that the only way compensate was setting it custom with a grey card.

这个答案有帮助吗?

得分 0
添加一条评论

Daniel Jenkins, what problem exactly did you have in the first place? And considering that neither of the sensors fully solved your problem, would you say they're both pretty much the same sensor?

My issue is:

My camera has this problem: www.youtube.com/watch?v=CsjzSKX7JM0

And apparently the solution is changing the sensor. But the RX100 M2 sensor is almost half the price of the M1 (US$32 vs US$52), and it's said to be better. So I'm wondering if I should get the M2 sensor, I don't even know if either sensor will work anyway...

Any tips?

这个答案有帮助吗?

得分 0
添加一条评论

添加你的答案

Daniel Jenkins 将永远感激不已
浏览统计数据:

过去的24小时: 1

过去的7天: 3

过去的30天: 11

总计 1,229