跳转到主内容

雅达利视频电脑系统(VCS)有MOS科技的 6507 CPU ,频率为1.19MHz

29 个问题 查看全部

Atari 2600 NTSC is outputting in PAL

Hello!

A couple a weeks ago I purchased this unit from a flea market. When I plug it in to test it, I get a black screen with some flickering that occurs when the game reset lever is pulled. When I took it to my local repair place to get advice, the tech told me that it was outputting in PAL, which is why nothing is appearing on screen. I'm fairly sure this unit is a local NTSC, as the gentleman I purchased it from was local. Has anyone encountered a similar glitch with region coding on the Atari 2600, and if so is it possible to fix it? Or do I just have a PAL unit on my hands, and just don't know it? The box and unit have nothing on them to indicate the region code.

I've posted a video of what the screen does when the Atari is powered on here.

Block Image

Block Image

Any help would be appreciated.

Thanks!

-Ben

回答此问题 我也有这个问题

这是一个好问题吗?

按维修分数 0

评论:

@supportninja "I get a black screen with some flickering" does not sound like a PAL/NTSC issue. That usually manifest iteself by a rolling picture that can be slightly captured by using the horizontal hold function of a monitor. What have you checked? What Games have you tried?

添加一条评论

PC 笔记本电池

An easy fix for a big power boost.

现在开始购物

PC 笔记本电池

An easy fix for a big power boost.

现在开始购物

1个答案

最有帮助的答案

@supportninja take a look at the attached image. That is the PAL version. If your board looks different, it isn't PAL.

Block Image

Block Image

这个答案有帮助吗?

按维修分数 1

评论:

I've posted a video of the screen output for the Atari at https://youtu.be/4Sk2CDBwFMA. The board has a different layout, so I'm pretty sure its the NTSC version.

@supportninja just checked your video out. Definitely not a PALS/NTSC issue. You are having a video ouput issue unrelated to that. What else have you tried/checked?

@oldturkey03 As of yet, nothing else. I believe the problem is somewhere between the cartridge port, and video output. My guess would either be in the video output or graphics chip. I don't think this is causing the problem, but the motherboard does have solder-masking flaking off some of the circuits. The metal box on the motherboard is the RF Module, right? Could there be anything wrong with it that would let transmit to TV, but not let anything through from the motherboard?

添加一条评论

添加你的答案

Ben Eccles 将永远感激不已
浏览统计数据:

过去的24小时: 0

过去的7天: 0

过去的30天: 7

总计 555