跳转到主内容

Model A1224 / Mid 2007 and Early 2008 / 2, 2.4, or 2.66 GHz Core 2 Duo processor

611 个问题 查看全部

Boot problem

My imac is the 8,1 early 2008, 2,4Ghz.

For a few days now my mac doesn't start up, it gets power but doesn't do the startup chime, it gives power to the mouse if it's connected directly to the mac but not if connected to the keyboard.

The only way I found to start it up is :

1- to remove the memory

2- reset the SMC

3- switch the mac on (without memory) it makes a bip every few seconds (as it should Apple says)

4- switch it off

5- put the memory back (1 or 2 it's the same)

6- switch it on again and it starts up ok.

Then it works normally as it did before, and I don't dare to switch it off or to put it to sleep anymore but it does'nt complain, and if I restart it when it's "hot" it works.

Another thing is if that if I put it to sleep for a few minutes it wakes up, but it does'nt if it sleeps for a few hours (when it's "cold").

I changed the memory modules, it does'nt help. I changed the power cord, it does'nt help.

I've checked the temperature, they look ok (power supply between 127 and 138° F).

I've read the posts, and I suspect the power supply or the SMC but I'd like to be sure as I changed the memory for nothing. Of course I would hate it if it was the logic board as in one of the posts !

The AHT says everything is ok.

Anyone would have an idea about how to get a more precise diagnostic ?

And…happy new year to every one !

已回答! 显示答案 我也有这个问题

这是一个好问题吗?

得分 -1
添加一条评论

1个回答

已选择的解决方案

Sounds like the PRAM battery is gone or going.

You should be able to get one at RadioShack or Batteries Plus.

Good Luck,

N.

这个答案有帮助吗?

得分 1

评论:

I didn't imagine that the PRAM could have these effects.

Thanks for the answer I'll check and get you posted.

André

完成的

添加一条评论

添加你的答案

andynice 将永远感激不已
浏览统计数据:

过去的24小时: 0

过去的7天: 0

过去的30天: 0

总计 1,316