跳转到主内容

The Fujifilm X30 is a point and shoot camera with a 3.0 inch LCD screen.

10 个问题 查看全部

Why is the LCD screen not working?

When I turned the camera on, the screen appeared black. I could tell the camera was working and taking pictures because I could hear the shutter sound and it could still zoom in and out. I've tried turning the camera on and off multiple times, but it still will not turn on. My daughter's 1st birthday is coming up and I really need the camera to take pictures. Please help.

已回答! View the answer 我也有这个问题

这是一个好问题吗?

按维修分数 5

评论:

The LCD screen on my Fuji S700 quit working, too. Finally, I did a "reset" and the screen came back on.

添加一条评论

2个回答

已选择的解决方案

Hi Jay,

First, you might want to check that your lens cap is off. If that wasn't it, then you should clean the lens. You can also refer to the the Fujifilm X30 battery replacement guide. I hope this was helpful!

这个答案有帮助吗?

按维修分数 3
添加一条评论

Provided it is not that EVF is selected, or lens cover is on, it could be:

  1. screen broken
  2. screen connector malfunction

In the first case it could be caused by a drop or similar. You should see evidences of broken screen on glass. In this case it should be replaced.

You should disassemble the LCD.

Follow disassembly guide but just step 18, no need to teardown the whole camera.

On the second case it could be caused by humidity or water, or even a drop that has moved flex cable from its connector.

You should disassemble the LCD and inspect it.

Follow disassembly guide but just step 18, no need to teardown the whole camera in the first place.

Remove LCD and adhesive tape. Clean every connector and component with isopropyl alcohol and a toothbrush. I managed to revive my LCD that was only showing white light and some stripes.

With LCD in place, test voltage on slim power connector/flex cable. On my camera it registers some 15.30V

If voltage is ok and LCD is not lighting up (some white light) it should be replaced. If LCD is lighting up but showing ghost image or stripes, video connector should be cleaned.

If no voltage is registered, you'll have to disassemble the back of the camera and inspect flex cable and connector from mainboard. And clean and replace if needed.

这个答案有帮助吗?

按维修分数 0
添加一条评论

添加你的答案

Jay Sterner 将永远感激不已
浏览统计数据:

过去的24小时: 18

过去的7天: 119

过去的30天: 403

总计 8,410