跳转到主内容

Samsung NP900X4C not accepting charger but runs on battery

2 year old laptop stopped accepting the charger during normal use.

The LED which indicate green for full charged battery and red for charging is no more working. The battery is draining in Windows which mean the computer is not recognizing the charge anymore.

Following is tested:

  • Charger voltage output.
  • Loose connection from charging plug to mortherboard. Connection is perfect
  • Resetting battery with the button on it
  • Memtest+ on the memory
  • Battery calibration in BIOS (recharged with temp solution below)

Temporary solution found:

Unplug mains, battery and BIOS battery. Remove ram memory and put it all together. This makes everything work for a few hours and then it all starts over again. There is no instability, the system is running perfectly fine!

Any suggestions?

回答此问题 我也有这个问题

这是一个好问题吗?

得分 2

1条评论:

seems to be a power management IC issue. such a waste of a nice laptop

完成的

添加一条评论

3个答案

disconnect the DC jack pigtail from the motherboard, connect the charger and test the voltage at the pigtail connector. If it is reading full voltage then there is either a problem in the motherboard(most likely) or the charger isn't putting out enough amperage(less likely). If you aren't reading any voltage then the jack is bad.

这个答案有帮助吗?

得分 0
添加一条评论

I have the same problem. Should the motherboard be replaced?

这个答案有帮助吗?

得分 0
添加一条评论

Joe... Before answering with the easy answer, read the original question and see how this test has been already performed and charger functioned confirmed and ruled out. I've had this problem and Samsung had to replace the motherboard. It is happening again with the new mobo but when I disconnect the power and reconnect with the unit switched off, it starts charging again. Its a know problem and you need to get this warranty serviced.

这个答案有帮助吗?

得分 -1

1条评论:

I don't think you thoroughly read my answer. The testing I recommended was to test the DC jack to mobo connection to rule the jack and pigtail out as a culprit. This test had not been performed yet. As I stated, if voltage read correctly all the way to the mobo connector then it could be deduced that the motherboard was malfunctioning. I suspect that since OP stated the system is 2 years old it likely is no longer under warranty. You stated this is known issue, is Samsung repairing this specific issue past the standard warranty period?

完成的

添加一条评论

添加你的答案

spagetticharly 将永远感激不已
浏览统计数据:

过去 24 小时: 0

过去 7 天: 0

过去 30 天: 4

总计 757