跳转到主内容

修复你的物品

维修的权力

商店

Model A1369, 1.6, 1.7, or 1.8 GHz Processor, 64, 128 or 256GB Flash Storage

365 个问题 查看全部

Backlight not working, turning off after a few seconds

Hi

Recently I bought a second hand macbook air that had coffee spilled on it. The owner replaced the battery, and it was working again like a charm. Now after a few months of my ownership, I turned the macbook on, but it had no backlight. Also the macbook turned off in about 5 seconds.

The weird thing is, i've owned this macbook for about 5 months now, and it always worked great with no problems at all. Could this still have anything to do with the spill on it? I searched alot on the internet already, and the fuse with the 'p' on it still seems fine, as no coffee seems to have gotten to that part of the logic board. I will try to upload some pictures of it ASAP.

Thanks in advance.

已回答! View the answer 我也有这个问题

这是一个好问题吗?

得分 2

评论:

Daan, it "seems fine" with a multimeter as well? Changing the battery after the spill was a good step, but I would have suggested a good cleaning as well. Take a good luck at the LED driver and see what you find.

完成的

Hello oldturkey03, thanks alot for your reply.

I haven't checked it with a multimeter, as I don't really know what the multimeter is supposed to 'say'. Do you know what it should say?

Also, where can I find the LED driver?

Sorry for my terrible English, as it is not my first language.

Thanks in advance :)

完成的

Daan, your English is just fine ;-} Your just facing a lack of skills which we can help you over come.

完成的

Thanks Dan. :)

Update: I cleaned the whole logicboard with isoprophyl alcohol, im now going to put everything together. I will let you guys know what will happen.

完成的

I put the whole thing together and still no back light and turning off right after the login screen. I made some progress though. It seems when I unplug the flat cable that goes from the I/O board to the logic board and turn it on, it does have a backlight. The only thing that appears on the screen is some kind of suitcase with a ? in it. So this basically means the fuses and LED driver aren't dead yet, right? I'm going to order a new cable tomorrow so i'll keep you guys updated.

完成的

显示更多的2条评论

添加一条评论

2个回答

已选择的解决方案

Final update: I connected the new flex cable that goes from the I/O board to the logic board, and somehow it booted up with backlight and everything. So I guess the cleaning and the new cable did the job. I'm so happy that the problem is solved, and I want to thank oldturkey03 and Dan.

这个答案有帮助吗?

得分 1
添加一条评论
最有帮助的答案

The ? means the machine can not locate your boot volume (SSD). Check that cable connection is in correctly and securely.

这个答案有帮助吗?

得分 1
添加一条评论

添加你的答案

Daan 将永远感激不已
浏览统计数据:

过去的24小时: 0

过去的7天: 0

过去的30天: 3

总计 588