Model A1225 / Mid 2007 and Early 2008 / 2.4, 2.8, or 3.06 GHz Core 2 Duo processor

478 个问题 查看全部

iMac 24" will not power on (logicboard or power supply?)

I have a iMac 24" (A1225) which will not power on anymore.

power on button gives no responce.

Looking at the status LED's i have the following behaviour:

Power cord connected.

LED 1 is on.

pressing power on button,

LED 1+2+3 is on, fan starts running, then after 2-3 seconds all LEDS out.

iMac does noting. Also LED1 stays out.

After taking of the power cord en reconnecting it LED1 is on again and the whole sequence can be repeated.

Is this a power supply failure?

or a logic board failure?

Update

Unfortunately not.

it looks like this:

http://www.super-laptop-parts.com/apple-...

Update

Model MID 2007

Modelnr: A1225

EMC no: 2134

last digits of the serial nr: ZCT

Update

Update::

I had no boot chime.

Just the LED sequence as mentioned above.

I removed the videocard and now it is giving me the boot chime.

And it stays on !

So i think a new video card is the answer.

Can i put a GT130 card in this machine ??

已回答! View the answer 我也有这个问题

这是一个好问题吗?

按维修分数 0

评论:

What is the EMC number? What year is it?

Hello, I have the same problem, can you please tell me what was the fix? Thanks

添加一条评论
传播 Fixmas 欢乐
Get $12 off your purchase of $50 or more with code FIXMAS12
传播 Fixmas 欢乐
Get $12 off your purchase of $50 or more with code FIXMAS12

3个回答

已选择的解决方案

Power supply defect

new power supply and it is running again !!

这个答案有帮助吗?

按维修分数 0

评论:

Hi Rene- so in the end it was a the power supply that was defective? I am having the exact same symptoms as you and the exact same LED results you had during your tests. LED 1 is on when I plug the A1225 into power. I press the power button and LED 2 lights up, LED 3 goes on for a fraction of a second, and halfway through the startup chime, the whole computer loses power and all LEDs go out. I unplug the computer and plug it back in, and LED 1 is on again. Any help would be much appreciated!

添加一条评论
最有帮助的答案

Does the PSU look like this? If so THIS GUIDE may assist in testing the PSU voltages.

这个答案有帮助吗?

按维修分数 2

评论:

I wouldn't mind betting the voltages on the 6 pin connector are similar so you may want to measure the voltages on the 6 pin connector using the chassis of the iMac as the reference point (ground/earth) and see what you get. Also check the diagnostic LED's - remove the RAM cover to see them or you can follow THIS GUIDE for a better view. The service manual also suggests resetting the SMC, re seating the RAM. Also try booting with only 1 RAM module installed and also try each RAM module in both slots.

OH also do you get a boot chime at all?

添加一条评论

I Plug the iMac in, LED 1 would light up; press power button then LED 2, 3 and 4 would turn on then all LEDs turn off. I then tried unplugging the inverter (and Video cable to the LCD)... I got it to boot with external screen and will replace the power supply.

这个答案有帮助吗?

按维修分数 0

评论:

Hi- did you have any success finding out what the issue was? I am having the exact same symptoms as you and the exact same LED results you had during your tests. LED 1 is on when I plug the A1225 into power. I press the power button and LED 2 lights up, LED 3 goes on for a fraction of a second, and halfway through the startup chime, the whole computer loses power and all LEDs go out. I unplug the computer and plug it back in, and LED 1 is on again. Any advice would be much appreciated!

添加一条评论

添加你的答案

Rene 将永远感激不已
浏览统计数据:

过去的24小时: 0

过去的7天: 1

过去的30天: 10

总计 4,927