跳转到主内容
帮助

当前版本: Jean Luc ,

文本:

Installing the SSD in place of the hard drive appears to be the best option, as in the A1226 (SR) MBP 15",
 
- the HARD drive connector is S-ATA :
 
- the DVD drive connector is a P-ATA/ IDE
 
The former is 4 times slower than the latter...
 
It is only from the MBP 15 unibody 1st generation (removable battery)battery)on, that hasMBP 15" have both HDrive and DVD equipped with S-ATA!S-ATA :(
It is only from the MBP 15 unibody 1st generation (removable battery)battery)on, that hasMBP 15" have both HDrive and DVD equipped with S-ATA!S-ATA :(
 
So, from the performance point of view, we'd better put the SSD in place of the HD, and shift the HD in a SATA/ PATA caddy, in place of the DVD...
 
Now comes my warning !
 
I've done so, with 2 different brands of SSD (OCZ and SanDisk, both in SATA III): Then I did a clean install of SL 10.6.8, migrated applications and data. But the MBP is unable to boot on the SSD. It only boots after disabling extensions (shift key) or "manually" when selected after holding the option key at start-up. Not very convenient, hum?!
 
I haven't been able to solve the problem up to now.
 
I'm actually going to open a separate thread about it.

状态:

open

原帖由: Jean Luc ,

文本:

Installing the SSD in place of the hard drive appears to be the best option, as in the A1226 (SR) MBP 15",

- the HARD drive connector is S-ATA :

- the DVD drive connector is a P-ATA/ IDE

The former is 4 times slower than the latter...

It is only the MBP 15 unibody 1st generation (removable battery) that has both HDrive and DVD with S-ATA!

So, from the performance point of view, we'd better put the SSD in place of the HD, and shift the HD in a SATA/ PATA caddy, in place of the DVD...

Now comes my warning !

I've done so, with 2 different brands of SSD (OCZ and SanDisk, both in SATA III): Then I did a clean install of SL 10.6.8, migrated applications and data. But the MBP is unable to boot on the SSD. It only boots after disabling extensions (shift key) or "manually" when selected after holding the option key at start-up. Not very convenient, hum?!

I haven't been able to solve the problem up to now.

I'm actually going to open a separate thread about it.

状态:

open